Nu har Del 2 av Christer Bergströms Arnhem 1944 – slaget om Holland utkommit, med undertitel ”Den förlorade segern”

Segraren skriver historien, och det gäller inte minst operation Market Garden. Christer Bergström – som kallats kallats ”kanske Sveriges kunnigaste om andra världskrigets krigshistoria” – har gjort den kanske mest omfattande genomgången hittills av förstahandskällor kring detta berömda slag.

I denna nyutkomna bok presenteras en i stora delar helt ny bild av detta berömda slag – med en stor mängd nya fakta och sammanhang som aldrig presenterats förr. Läsningen lättas upp av en stor mängd ögonvittnesskildringar och personöden.

Exempelvis avslutar alla andra skildringar av operation Market Garden huvudberättelsen precis efter evakueringen av de brittiska luftburna förbanden från Oosterbeek – varför det inte framgår att operation Market Garden vid den tidpunkten fortfarande var att betrakta som i huvudsak en stor framgång. Det var först den följande händelseutvecklingen (bl.a. pansarslaget vid Overloon i oktober 1944) som gjorde att den strategiska framgången med Market Garden inte kunde utnyttjas till att avsluta kriget före årsskiftet. Detta är en historia som aldrig förr berättats, och som beskrivs och analyseras i detalj i Del 2 av ”Arnhem 1944”.

”Välskriven, medryckande och detaljerad … återger krigandets hantverk och oglamorösa verklighet, vilket ändå inte förtar dramatiken och läsupplevelsen som mycket spännande.”   – Ur Bibliotekstjänsts recension av Arnhem, Del 1.

Med Del 2 är denna banbrytande bokserie om slaget om Holland i september-november 1944 avslutad.

Detta är en Vaktel Multimedia-bok med text, ljud och film!

Köp i bokhandeln eller beställ här.

 

Möt Lilian Thuram, Stockholms universitet torsdag 11 oktober

25 oktober, 2018

Nu är den här: "Under Fårös himmel" - Ronnie Lundins nya historiska roman om Fårö!

25 oktober, 2018