Christer Bergström
Författare - Förlagschef
Driver Vaktel Förlag samt är en internationellt erkänd författare och expert på krigshistoria
Maria Rodriguez
Ekonomi, administration
0768-53 63 32
Caroline Bergström
Grafisk designer
Caroline är grafisk designer och har bl.a. formgivit några av Vaktel förlags bokomslag.
Fredrik Gustafson
Formgivare
Fredrik Gustafson är en mycket anlitad Senior Art Director och formger merparten av Vaktel förlags böcker och bokomslag.
Erik Persson
Formgivare
Erik Persson har formgivit boken Torshälla 700 år. Erik är en Stockholmsbaserad kreatör och har arbetat inom reklam och design under snart 20 år med erfarenhet som art director, creative director och varumärkesstrateg.
Jonathan Newton
Översättare engelska-svenska
Jonathan Newton gjorde sina första översättarjobb mellan svenska och engelska för tryck som tolvåring – med ett programblad inför ett gokart-EM – och på den vägen har det varit sedan dess, då han är fullt tvåspråkig sedan barndomen. Han arbetar även som journalist, nyhetsbevakare, och med övrig mediaproduktion i eget bolag, och är också musiker.
Anna Lindberg
Översättare från tyska
Anna Lindberg debuterade 2012 med romanen Något måste hända nu. Hon är även verksam som översättare från tyska och engelska. Diktsamlingen till omfamningens frånvaro av Monika Rinck översattes som ett litterärt samarbete med Cecilia Hansson och nominerades till Årets översättning. Hon har en fil. kand. i tyska från Uppsala universitet och är vidareutbildad vid Södertörns litterära översättarseminarium och Biskops-Arnös författarskola. Aktiv inom det feministiska förlaget Dockhaveri och medlem av redaktionsrådet för tidskriften Författaren.
Benjamin Kwato Zahn
World-wide agent for Vaktel Books
Benjamin Kwato Zahn is Vaktel Book’s international book agent and representative. Educational background: Graduate of Cavalry Institute 1989 Certificate in Teacher training and later graduated from Teacher College, Ivory Coast 1993. Education in Natural Medicinal Plants(HERBS) in Germany. Contact: kwatozahn70@gmail.com
Mats Forsgren
Översättare från franska
Professor emeritus i fransk språkvetenskap vid Stockholms universitet. Disputerade 1978 vid Uppsala universitet, där han också varit verksam som forskare, universitetslektor och biträdande professor. Har författat läromedel i franska och italienska.
Wilja Webbservice
Webbsidan
Wilja Webbservice hjälper Vaktel Förlag med att ta hand om det tekniska med hemsidan. Är det något du undrar över så kontakta oss, vi hjälper dig och löser de problem du stött på. Wilja Webbservice samarbetar med små och medelstora företag. Vi skapar (och tar hand om) din sociala närvaro och internetmarknadsföring.
Henny Östlund
Formgivare
Henny började redan i tidiga ungdomsår i Norge med att formge tidningar och göra informationsmaterial, och har sedan dess varit verksam inom grafiska branschen. Nu har hon eget företag hemma på Tjörn och huvudsysslan är formgivning och redigering av böcker och kataloger, men hon arbetar även med alla typer av trycksaker, digitalisering av dokument eller administrativa tjänster. Fritiden är fylld med körsång, kultur och historia.