Nu är den här: ”Under Fårös himmel” – Ronnie Lundins nya historiska roman om Fårö!

Nu är den här – Ronnie Lundins nya historiska roman om Fårö!

Under Fårös himmel är den spännande uppföljaren på Gården vid Fårö strand av samma författare. Detta är en spännande och dramatisk historisk roman om ett släktöde under 1500- och 1600-talens Fårö. Författaren Ronnie G. Lundin har kallats ”Fårös största levande kulturpersonlighet”. Han har en fil. Kand. i historia och samhällsvetenskap, och tjänstgör som platschef på Fårö museum. Lundin har tidigare gett ut sex romaner, varav flertalet är historiska romaner om Fårö och Gotland, vilka väckt stor uppmärksamhet och sålt väl bland såväl gotlänningar som turister på ön.

I centrum för berättelsen står en verklig händelse där femton Fåröbor under en säljakt år 1603 drev iväg på ett isflak mot okänt öde. Tre av dem lyckades ta sig till Gotska Sandön. I två veckor drev de andra tolv omkring på havet medan de livnärde sig på rått sälkött, innan även de mirakulöst kunde rädda sig i land. Stora kutatavlan på omslagsbilden hänger i original i Fårö kyrka och påminner om detta.

”Ronnie Lundin lyckas beskriva de intensiva känslorna och våndan i att göra något som är olagligt och syndigt. Det är just i relationsbeskrivningarna som romanen tar tag i läsaren.”

– Radio Gotland om Ronnie Lundins föregående bok, Gården vid Fårö strand.

Köp i bokhandeln eller på nätet eller beställ den direkt här.

Vill du ha ett exemplar personligen signerat av författaren? Kontakta förlaget i så fall, så ordnar vi det!

Nu har Del 2 av Christer Bergströms Arnhem 1944 – slaget om Holland utkommit, med undertitel "Den förlorade segern"

30 oktober, 2018

Ett nytt stycke svensk flyghistoria har nu publicerats - Svenska flygare i strid under andra världskriget

30 oktober, 2018