Biografi

Författare Bild

Frida Lindgren Karlsson

Frida Lindgren Karlsson är författare och manusförfattare och har skrivit barnboken barnboken "Hejdå, bästa farmor" som ges ut på Vaktel förlag under september 2016.
Idén till boken föddes då hon själv saknat en modern barnbok om döden som är neutralt skriven och passar alla. Både privat och inom sitt yrke inom sjukvården.

"Boken handlar om Siri som hastigt förlorar sin älskade farmor. Vi följer Siri och hennes familj genom hela sorgprocessen."

Frida bor i Söderköping tillsammans med sin make och sina två döttrar. Frida arbetar förutom sitt författarskap som barnmorska och träningsinstruktör.

Böcker: Hon debuterade 2010 på Kikkuli förlag med boken Lisen tappar andan som är en barnbok om astma och allergi, vilken blev rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet.
Hösten 2010 kom hennes andra bok på Sivart förlag, Hästen Lukas och Kossan 75. Boken används för att förebygga utanförskap och mobbing.
Frida har även skrivit de lättlästa böckerna Junia börjar skolan (2011) och Junia får en bror(2012) som getts ut av Hegas förlag. Junia börjar skolan har under våren 2015 används i läromedlet Simsalabim 1, vilken ges ut av Studentlitteratur i hela 15000 exemplar.
Frida har även skrivit barnboken Albin tänker om. En bok som på ett enkelt sätt undervisar barn om kost och hälsa. Boken gavs ut under 2012 via Kikkuli förlag och skapade stor debatt i Sverige och Norden.
Under 2012 kom Frida också ut med Prinsessan Isabelle upp o ner och Prinsessan Isabelle gör hyss via Idus förlag.
Under hösten 2012 debuterade även Frida med sin första vuxenbok "Skuggan över viken" vilken gavs ut av Idus förlag.
2015 debuterade Frida som ungdomsförfattare med boken "Ni fattar ingenting" som är lättläst skriven.

Manusförfattare: Frida är också manusförfattaren till kortfilmen Hela havet stormar som skildrar hur en syskonrelation kan förändras av ett äventyr. Filmen visades på Flimmerfestivalen och tilldelades Guldsvanenpriset i tungviktsklassen med motiveringen: "En magisk men enkel skildring av något vardagligt. En berättarteknik som imponerar och fotografi som både är intensiv och rofylld. För det här filmteamet krävdes inte många ord och inte heller sällsynta element för att få fram kärnan i historien. Filmen är en lek i fantasins värld, väl förankrad i verkligheten när två världar möts. En charmig historia som förför med sin enkelhet OCH komplexitet. För denna gedigna och vackra film ger vi "Hela havet stormar" priset i tungviktsklassen." Filmen valdes även ut till Berlins barnfilmsfestival 2012.

Övrigt: Frida arbetar också som modell för klädföretaget CaroAnz och fotografen Satu Knape. Hon har varit bloggare för Norrköpings tidningar och skrivit krönikor i tidningarna Folkbladet och Må bra. Hon är licensierad Afrodansinstruktör, utbildad aerobicinstruktör, motionsledare och ledare i styrketräning och spinning.