Spännande läsning i jul! Blodsbröder…

Nu har boken Blodsbröder kommit!

Detta är den sanna och omskakande historien om vänskap över alla avstånd och gränser.

Liberia i Västafrika blir 1983 den unge Michaels nya hem. Han lär känna den liberianska pojken Benjamin och de blir bästa vänner, ”blodsbröder” för livet. Tillsammans upplever de fantastiska äventyr tills politiken en dag hinner ikapp dem. Liberia kastas in i ett fruktansvärt inbördeskrig. Michael och hans familj tvingas fly landet hals över huvud.

Medan Michael finner det svårt att anpassa sig till livet i Europa, hamnar hans vän Benjamin i en häxkittel av förföljelse, våld och skräck i Liberia. Genom en osannolik tur slinker han ur dödens käftar flera gånger. Han blir tvångsrekryterad som barnsoldat men flyr och tar sig till grannlandet Elfenbenskusten där han upplever helvetet i ett flyktingläger.

Men Michael har inte glömt sin vän. Efter ett desperat sökande finner han honom, reser tillbaka till Liberia och återknyter bekantskapen i en oerhört gripande scen.

Idag är inbördeskriget slut, Liberia har återgått till sitt fredliga tillstånd, och Michael reser tillbaka till Liberia minst en gång om året för att träffa sin blodsbroder.

Köp i bokhandeln, på nätet eller direkt från förlaget här:

Blodsbröder – vår vänskap i Liberia: En berättelse om sann vänskap över alla gränser

Boken av Ted Gärdestads basist "Peppe" Maier!

3 december, 2020

Nytt på Vaktel förlag: Unika dokumentärfilmer om andra världskriget

3 december, 2020